Destek Hattı
Hizmetlerimiz

Hasta Bakıcı

 

Hasta bakıcı, sağlık hizmeti sunan ekibin ön cephesi üyeleri olarak hayatlarını kolaylaştırır ve iyileştirir. Hastaları bağımsız olarak değerlendirir ve izler ve bütünsel bir yaklaşım benimserler, hastaların neye erişmeleri ve sağlığını korumaları için neye ihtiyaçları olduğunu belirlerler. Hasta bakıcı daha sonra bakım sağlar ve gerekirse, yardımcı olması için diğer sağlık profesyonellerini uyarır.

 

Hasta bakıcıların en önemli rollerinden biri hasta savunucusu olmasıdır. Hastaların kendileri hastalık veya yetersiz sağlık bilgisi nedeniyle yapamadıkları zaman çıkarlarını korumaktır.

Hasta bakıcı, prosedürleri ve tedavileri açıklamaktan sorumlu hasta eğitimcilerdir. Örneğin, hastaları ve ailelerini daha sağlıklı bir şekilde nasıl yiyebileceklerini, ilaç almayı, yara sargılarını değiştirmeyi ve sağlık ekipmanlarını nasıl kullanacaklarını öğretir. Hasta bakıcılar hastaları güçlendirir, onları sağlıklı davranışlara yönlendirir ve ihtiyaç duyduklarında onları destekler. Hastalar ne zaman, kendilerini kendilerine nasıl bakacakları konusunda cesaretlendirir ve öğretir.