Destek Hattı
Hizmetlerimiz

Sekreter

 Bugün sekreterin görevlerinin kapsamı geniş ölçüde genişletilmiştir. Şimdi, işlevleri sadece bazı gizli işlevlerin yerine getirilmesiyle sınırlı değildir. Şu anda toplantı düzenlemek ve yürütmek, yazışmalar yazmak, kayıtlar ve hesaplar tutmak, işverenin ağız parçası olarak hareket etmek ve hatta devlet düzeyindeki herhangi bir iş bölümünün yürütme sorumlusu olarak görev yapmak gibi sayısız önemli görev ve işlev yerine getirmek için çalışıyorlar. Bu nedenle, sekreterler tarafından gerçekleştirilen sorumlulukların kapsamına bağlı olarak; özel sekreter, şirket sekreterleri gibi birçok kategoride sınıflandırılabilir.

Sekreter Tipleri
Sekreterler tarafından gerçekleştirilen sorumlulukların derecesine bağlı olarak; Birçok kategoride sınıflandırılabilirler. Sekreterlik kategorileri aşağıdaki gibidir:

Özel Sekreter
Özel sekreter, işverenin bazı kişisel işlerini yapmak için çalışan bir kişidir. Genel olarak, herhangi bir örgütün yüksek yetkilileri veya toplumun önemli kişileri, örneğin işadamları, doktorlar, aktörler ve aktrisler, siyasi liderler, avukatlar vb. rutin işlevlerini yerine getirirken yardım almak için özel sekreter kullanırlar. Özel sekreterin yazışmalarını yürütmek, önemli belgeleri korumak ve doldurmak, randevu almak ve kaydetmek, misafirlere ve ziyaretçilere katılmak, telefon görüşmeleri yapmak gibi görevleri mevcuttur.

Bir Dernek Sekreteri
Bazen kültürel ve spor kulüpleri, ticaret birlikleri veya bazı insan örgütleri gibi birçok derneklerin günlük faaliyetlerini yönetmek için sekreter atamaları görülebilir. Bu tip bir sekreter ya temsilci olarak ya da derneğin baş danışmanı olarak görev yapar. Bu sekreterlerin temel görevleri, astlarının işlevlerini yönlendirmek ve denetlemek, yabancılarla yazışmaları yürütmek, önemli belgeleri ve hesap defterlerini korumak, çeşitli toplantılar düzenlemek ve yürütmek, ancak faaliyetlerini yönetimin gözetimi altında yapmaktır.

Büyükelçilik Sekreteri
Her büyükelçilik veya yüksek komisyon veya yabancı misyon, bazı önemli işlevlerini yerine getirmek için bir sekreter atar. Büyükelçilik veya yüksek komisyon sekreteri, büyükelçi veya yüksek komisere net olarak yerleştirilir. Büyükelçi veya yüksek komiserin yokluğunda elçilik veya komisyon bürosunu yönetiyor.

Bir Kooperatif Toplumu Sekreteri
Her kooperatif topluluğunun yönetim komitesi, genel olarak toplumu kendi adlarına yönetmek için bir sekreter atar. Toplumun herhangi bir üyesi veya başka bir yabancı kişi, sabit maaşla toplumun tam zamanlı sekreteri olarak atanabilir. Kooperatif toplumlarının sekreterleri, görevlerini doğrudan yönetim komitesinin gözetiminde de yerine getirmektedir.

Yerel Birim Sekreteri
Bir kişi herhangi bir belediye ya da bölge yönetim kurulunun ya da herhangi bir yerel kurumun yöneticisi olarak atanırsa, o organın sekreteri olarak atanır. Herhangi bir yerel organın sekreteri, o kurumun kurallarına göre atanır ve kanun, sekreterin görevlerini, görev ve sorumluluklarını da belirler.

Hükümet Dairesi Sekreteri
Genel olarak, hükümet faaliyetleri çeşitli bakanlıklar ve bölümler altında gerçekleştirilir. Her bakanlık veya bakanlık bir sekreter yardımıyla bir bakan tarafından kontrol edilir. Bakan bakanlığın başkanı iken sekreter bakanlığın yürütme başkanıdır.

Şirket Sekreteri
Şirket sekreteri, şirketin gerekli niteliklere sahip üst düzey bir memurudur. Şirketler yasasında öngörülen kurallara göre atanır. Sekreterlik çalışmalarından sonra şirket sekreteri esas sorumludur. Genel olarak yönetim kurulu, çalışanlar, hissedarlar ve diğer dış taraflarla irtibat kurulmasını sağlar. Şimdi bir gün, şirket sekreteri çalışanları, hissedarları ve diğer dış taraflar. Şimdi bir gün, şirket sekreteri en önemli perslerden biri.